Posted in Vragen

Welke hondenverzekering?

Welke hondenverzekering? Posted on July 15, 2017Leave a comment

Ongeveer 10 procent van onze honden en katten is verzekerd voor ziektekosten. Dat is niet erg veel voor een land met 5 miljoen katten en 2,5 miljoen honden. En nog minder als je het vergelijkt met Zweden, waar ruim 70 procent van de huisdieren een dierenverzekering heeft.

Nederlanders zien hun hond verzekeren nog steeds als geldklopperij, maar aan de andere kant is de medische zorg voor honden de laatste jaren sterk verbeterd en uitermate geavanceerd geworden. Dit komt natuurlijk ook met een hoog prijskaartje mee.

Veel mensen denken te weinig na of ze de eventuele ziektekosten voor hun hond kunnen betalen. Maar dat zou toch iedereen die een hond aanschaft toch echt moeten doen.

Wat kan ik doen?

Verzeker je hond en geef aan dat je geen vaste dierenarts hebt. Als je die wel hebt, overleg dan met je dierenarts of deze bereidt is aan te geven dat de klachten voorheen nog niet bestonden. Veel dierenartsen zullen dit natuurlijk niet doen, want alles staat in het systeem geregistreerd.

Vandaar dat je het beste kan aangeven bij je verzekering dat je geen vaste dierenarts hebt en stap eventueel over.Als je met de klachten nog niet bij de dierenarts bent geweest zit je vrij veilig. Wacht dan wel enkele maanden na het afsluiten en houd vol dat de klachten voorheen nog niet aanwezig waren. N.B: het opvolgen van mijn advies is uiteraard op eigen risico.

Welke hondenverzekering?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *